Gündemden Haberler

Cezaevinde tutulmam bir eziyet etme eylemidir

İleri Haber

Osman Kavala, cezaevinde 2 bininci gününde paylaştığı mesajda, “Cezaevinde tutulmam bir eziyet etme eylemidir” dedi.

Gezi Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala, cezaevindeki 2 bininci gününde bir mesaj paylaştı. Hukuksuz iddia ve suçlamalarla cezaevinde tutulduğunu belirten Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarının uygulanmadığını hatırlatarak, kendisine eziyet edildiğini dile getirdi.

Seçimlere de işaret eden Kavaşa, 14 Mayıs sonrası yargıda ve tüm kamu kurumlarında hukuk ilkelerinin hakim hale gelmesini ümit ettiğini kaydetti.

Kavala’nın mesajı şöyle:

“Hukuka, mantığa sığmayan iddialar ve suçlamalarla 2000 gündür cezaevinde tutuluyorum.

Beni suçla ilişkilendiren hiçbir somut delil olmadığı ilk Gezi davası sonunda oybirliği ile verilen beraat kararında açıkça belirtilmişti. İddianameleri okuyan herkesin rahatça göreceği bu gerçek iki AİHM kararıyla bağlayıcı hukuki hüküm niteliği kazanmasına rağmen cezaevinde tutulmam yasaların ve yargı yetkisinin kötüye kullanımı ile gerçekleştirilen bir eziyet etme eylemidir. Başkalarının hayatlarına değer vermeyen anlayışın tezahürüdür.

14 Mayıs’tan sonra yargıda ve tüm kamu kurumlarında hukuk ilkelerine, insan haysiyetine ve insan haklarına saygı gösteren bir anlayışın hakim hale geleceğini ümit ediyorum.

Suç işlediklerine dair delil ortaya konmadan cezaevine sokulan binlerce yurttaşımızın da aynı beklentiler içinde olduğuna inanıyorum.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu