Gündemden Haberler

Cemil Kılıç’ın görevine dönüş kararı iptal edildi

İlahiyatçı Cemil Kılıç, öğretmenlik ihraç edilmesine karşı verilen göreve dönüş kararının, MEB itirazıyla bozulduğunu açıkladı. Kılıç, “Deyim yerindeyse yeniden ihraç edildim” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlikten ihraç edilmesinin ardından hukuki mücadele başlatan ve hakkında görevine dönüş kararı verilen ilahiyatçı yazar ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç, söz konusu kararının bir üst mahkeme tarafından bozulduğunu duyurdu. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıç, “Bir süre önce yargı, görevime dönüş kararı vermişti. Ancak MEB göreve başlatmadı, bir üst mahkemeye başvurup 3 gün içinde dönüş kararını iptal ettirdi. Deyim yerindeyse yeniden ihraç edildim” ifadelerini kullandı.

‘BAKANLIK, YARGI KARARLARINA UYMAMAK İÇİN DİRENİYOR’

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin’e konuşan ve kararı değerlendiren Kılıç, “Bakanlığın ihraç kararı başlangıçta hukuka aykırıydı. Daha sonra yürütmeyi durdurma kararı verildi. Ancak bu kararı MEB uygulamadı ve yargı kararını iptal ettirdi. Yargı kararlarına uymamak için direniyor. Uygulamanın bir başka hukuksal süreç sonucunda tekrar geçersiz kılınacağını umuyorum” diye konuştu.

“Dosya esastan görüşülmüş değil” diyen Kılıç, “Yürütmeyi durdurma kararı sonucu göreve iadem kararlaştırılmıştı ancak buna karşı bir üst mahkemeden yürütmeyi durdurmanın iptali kararı çıkarıldı. Üstelik öyle sanıyorum ki talimatla adeta gerçekleşmiş bir durum gibi algılanıyor” dedi.

SOKAK ORTASINDA SALDIRI

Kılıç, geçen ay evinin önünde saldırıya uğramıştı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu