Teknoloji/Bilim

Candid Stories ve fazlası: Instagram, 2023’e bu özelliklerle merhaba diyecek

Instagram, Candid Stories adlı bir BeReal klonu, çok kısa metinler post edebilme ve gruplar kurma yeteneği dahil olmak üzere 2023’te şirket için büyük odak noktası olabilecek bir dizi yeni özelliği duyuruyor.

Samimi Hikayeler anlamına gelen Candid Stories özelliği, BeReal’i popüler yapan özelliklerin çoğunu yansıtıyor gibi görünüyor. Hem ön hem de arka kameralarınızın anlık görüntüsünü içeren bir görüntüyü paylaşabileceksiniz ve samimi bir günlük video çekebileceksiniz. Ayrıca Hikayeler kamerasından veya çok yazarlı bir Hikayeden fotoğraflar çekebileceksiniz.

The Wall Street Journal’a göre Instagram, bu özelliği bu yılın başlarında test ettiğini doğruladı ve Candid Stories ilk olarak Güney Afrika’da test sürecine girdi.

Öte yandan yeni Notlar uygulaması, iddiaların aksine tam da bir Twitter alternatifi değil. Notlar oldukça kısa, Twitter’ın 280 karakterine karşılık metin ve emojiden oluşan 60 karakteri aşmaması gerekiyor. Ayrıca akışta da görünmüyorlar. Yalnızca sınırlı bir grup insanla paylaşılabiliyorlar (geri takip ettiğiniz takipçiler veya Yakın Arkadaşlar listenizdeki kişiler) ve bunlar yalnızca sayfanızın üzerinde küçük sohbet balonları olarak görünüyor.

Instagram’ın yeni Notlar özelliği

Gruplar özelliği ise beklediğimiz gibi çalışıyor. Instagram onları “Grup Profilleri” olarak adlandırıyor ve “profilde” paylaşılan her şey yalnızca o profilde kalıyor. Instagram bunu şu anda Kanada, Şili ve Tayvan’da test ediyor.

Instagram’ın Yeni Grup Profilleri

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu