Gündemden Haberler

Can Atalay, Saray iktidarının esir tuttuğu bir milletvekili

Kocaeli’de “Can Atalay için Adalet Buluşması ve Halk Forumu” etkinliğinin kaymakamlık kararıyla yasaklanmasına karşı basın açıklaması yapıldı. “Can Atalay, Saray iktidarının esir tuttuğu bir milletvekili” diyen TİP Genel Başkanı, yasak kararını alan kaymakama “atanmış memur” hatırlatmasında bulundu.

Gezi Davası kapsamında tutuklu bulunan ve mazbtasını almasına rağmen hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için TİP Kocaeli İl Örgütü tarafından düzenleneceği duyurulan etkinlik sonrası, İzmit Kaymakamlığı tarafından eylem ve etkinliklerin 7 gün süreyle yasaklandığı açıklanmıştı.

“Can Atalay için Adalet Buluşması ve Halk Forumu”, bir gün öncesinde alınan kararla yasaklanırken, etkinliğin yapılacağı Yahya Kaptan Amti Tiyatro alanında TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın da katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

‘İZMİT KAYMAKAMI, HALKIN DEFTERİNE ADINI YAZDIRDI’

Basın açıklamasında ilk sözü, TİP Kocaeli İl Sözcüsü Batur Kılıç aldı. Keyfi bir biçimde yasak kararı alındığını belirten Kılıç, “Yüzlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde kentimizin ve ülkemizin dertlerini konuşup, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimizi tartışacaktık” dedi. 

“‘Can bu memleketin ortak adıdır’ dedik çünkü Can, Hendek’te, Soma ve Aladağ’da ailelerin avukatıydı, o gün Gezi Direnişi’nin temsilcisiydi. Can yoldaşımız gibi bizler de inatçıyız. Biz Türkiye İşçi Partisiyiz” sözlerini kullanan Kılıç, “İzmit kaymakamı bu kararıyla talimata boyun eğip, politik bir karara imza atarak halkın defterine adını yazdırmıştır” diye konuştu.

‘HUKUKSUZLUĞU TESCİL ETTİĞİMİZ GÜN, GEZİ’NİN SEMBOL MEKANINDA HALK BULUŞMAMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Daha önce film gösterimlerinin ve Akbelen’deki direnşe ilişkin basın açıklamalarının da hedef alındığını dile getiren Kılıç, gereken tüm prosedürleri yerine getirdiklerini vurguladı ve “Tüm bu süreçte sessiz kalan ve forum ile ilgili en ufak bir olumsuzluk emaresi göstermeyen İzmit Kaymakamlığı, herhangi bir meşru gerekçe veya dayanağı olmadan keyfi bir yasaklama kararı aldı ve bunu da bilerek son güne bıraktı. Bu karara karşı hukuki süreci, avukat arkadaşlarımızla birlikte sonuna kadar götüreceğiz. Kararın hukuksuzluğunu tescil ettiğimiz gün halk buluşmamızı burada, Gezi’nin sembol mekanlarından biri olan Amfi Tiyatro’da gerçekleştireceğiz, Kocaeli’de katılımcı siyasetin ilk adımını hep birlikte atacağız. Bir kez daha söyleyelim: Can çıkacak, halkını savunacak” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu