Gündemden Haberler

‘Bu davanın hükmü, siyasi iktidarın ömrü kadar’

Ersan Kınık – @ErsanKinik

Gezi Davası’nda verilen kararın yıl dönümünde İstanbul’da yapılan açıklamada,” Gezi Davası, ülkemizdeki diğer pek çok örneği gibi hukuki değil, siyasi bir davadır. Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararları siyaseten verilmiş kararlardır. Bu kararların hükmü de siyasi iktidarın ömrü kadardır” denildi.

Gezi Davası’nda verilen hukuksuz kararın yıl dönümünde bugün İstanbul’da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, TİP İstanbul Milletvekilli adayları Mısra Öz ve Esmeray Özadikti ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Milletvekili adayları Kerem Fırtına ve Özgül Saki katıldı.

Açıklamayı TMMOB adına İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Avcı okudu.

‘KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN HÜRRİYET’

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Artık hepimiz biliyoruz ki siyasi iktidar hukuku, adaleti sağlamanın bir aracı olarak değil, toplumsal muhalefeti cezalandırmanın bir aracı olarak kullanmaktadır. Dostlarımız; suç işledikleri için değil, halkın çıkarlarını savundukları için; Taksim Meydanı’na ve Gezi Parkı’na sahip çıktıkları için; iktidarın rant politikalarına karşı çıktıkları için; mesleki sorumluluklarını yerine getirdikleri için cezaevindeler. Gezi Direnişi nasıl bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin parçasıysa, Gezi tutukluları da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin parçasıdır.

Gezi Direnişi’nin arkasında dimdik durduğumuz gibi, Gezi Davası’nda yargılanan ve ceza alan arkadaşlarımızın yanında dimdik durmaya devam ediyoruz. 365 gündür sürdürdüğümüz adalet nöbetleriyle arkadaşlarımızla dayanışmamızı dosta düşmana gösteriyoruz.

Gezi Davası, ülkemizdeki diğer pek çok örneği gibi hukuki değil, siyasi bir davadır. Gezi Davası’nda verilen mahkumiyet kararları siyaseten verilmiş kararlardır. Bu kararların hükmü de siyasi iktidarın ömrü kadardır.

İnanıyoruz ki 14 Mayıs’tan sonra bu ülkede hukuk yeniden işlemeye başlayacak ve arkadaşlarımız özgürlüklerine yeniden kavuşacak. İnanıyoruz ki 20 gün sonra bambaşka bir ülkeye uyanacağız.

Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet! Gezi onurumuzdur!

‘SONUNDA BİZ KAZANACAĞIZ’

Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman da eşinin cezaevinden yazdığı mektubu okudu.

Mektupta şunlar kaydedildi:

“Umarım bu karanlık günler çok yakında bitecek, memlekete bahar gelecek. Hukuksuzluk bitip; eşit, özgür ve kardeşçe yaşadığımız demokratik bir ülke kurma yoluna girdiğimizde tüm yaralarımızı beraber sarmak için sabırsızlıkla bekliyorum. O güne kadar sizlerin dayanışma ve destekleriyle Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz. Unutmayın sonunda biz kazanacağız, iyiler kazanacak.”

‘BU DA SİZE DERT OLSUN’

Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da yaptığı konuşmada, “Daha benim çocuğumun katili dışarıdayken, Can Atalay’a 18 yıl verdiler. Korktular ama şunu bilsinler ki hiçbir zaman boyun eğmediler. Can yine savunma yapacak, Mücella Abla, Tayfun yine aramızda olacaklar. Şunu söylemek istiyorum; siz onları bizden kopardınız, bu bize dert oldu. Onlar da size boyun eğmediler, bu da size dert olsun” dedi.

‘CAN, TUTTUĞU HİÇBİR ELİ BIRAKMAZ’

Gezi tutuklularından TİP Hatay Milletvekili adayı Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay ise yaptığı konuşmada, “Gezi, bu memleketin eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasisi için sönmeyen umududur demiştik. Zor düştüğümüz her anda bu umut beliriyor. Memlekette adaletin kazanılması açısından bu toplumsal dayanışma, sahiplenme önemlidir. Can’ı tanıyan tanır. Can yola çıktığı, elini tuttuğu hiçbir eli bırakmaz. Can’ın yazılarında ve söylemlerinde eksik etmediği bir cümle ile bitiriyorum; Selam, Türkiye’nin ve dünyanın aydınlık geleceğine” ifadelerini kullandı.



Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu