Gündemden Haberler

Beşli çeteler benimle uğraşıyor; görüşmek istediler

Yurt dışına götürüldüğü söylediği paraları geri getireceğini söyleyen ve mitinglerinde sıkça “beşli çete” vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, kendisiyle görüşmek istediklerini söyledi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Buluşması kapsamında Aydın’da düzenlenen mitingde konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada bugün düzenlenen miting için katılımcı sayısı verirken, Kılıçdaroğlu mitingde vaatlerini bir kez daha dile getirdi.

Habertürk’ün aktardığına göre emeklilere 15 bin TL bayram ikramiye verileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, diğer mitinglerinde olduğu gibi gençlere de bir kez daha seslendi ve “Size söz veriyorum; size özgürlüğü, huzuru getireceğim. Siz bir tweet attığınızda anneniz, babanız uyarıyor. Size öyle bir özgürlük alanı vereceğim, rahat rahat Bay Kemal’i eleştireceksiniz” dedi.

‘BEŞLİ ÇETE GÖRÜŞMEK İSTEDİ’

Konuşmasında, “Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağız. Gencecik evlatlarımızı zehirleyemeyecek” ifadelerine de yer veren Kılıçdaroğlu, kamudan aldığı ihaleler ile bilinen “beşli çete”nin görüşme isteğinde bulunduğunu söyledi.

Daha önce de benzer talepler kamuoyunun gündemine gelirken, Kılıçdaorğlu konuya ilişkin “Beşli çeteler benimle uğraşıyorlar. Araya adamlar koydular, görüşmek istediler. Beşli çetelerin dışarıya götürdükleri paraları, nerelerden gayrimenkul aldıklarını biliyorum. Tamamını son kuruşuna kadar getireceğim, 85 milyon için harcayacağım” diye konuştu.

‘DEVLET MEMURU, PARTİ MEMURU GİBİ ÇALIŞIYORSA GÖREVDEN ALACAĞIM’

Daha önce bürokratlara yönelik uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Parti ayrıdır, devlet ayrıdır” derken, “Eğer siz bir partinin bürokratı gibi davranırsanız her birinizin hesabını soracağım. Devlet memuru hangi görüşten olursa olsun vatandaşına hizmet ediyorsa başım üstünde yeri var. Ama parti memuru gibi çalışıyorsa o görevden alacağım” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu