Gündemden Haberler

Barolardan, Can Atalay için AYM önüne çağrı

Gezi Davası kapsamında tutuklu bulunan ve mazbatasını almasına rağmen hukuksuz şekilde cezaevinde tutulan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için Ankara Barosu, Hatay Barosu ve İstanbul Barosu Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde ortak basın açıklaması düzenleyecek.

Atalay, mazbatasını almasına rağmen Yargıtay kararı ile tahliye edilmemesine karşı Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, Adalet Bakanlığı da tahliyenin reddine ilişkin açıklama yapmıştı.

Yargıtay tarafından oy birliği ile alınan kararda, Can Atalay’ın üzerine atılı suçun Anayasa’nın 14. maddesi kapsamında olduğu ve Anayasa’nın 83. maddesinde yer alan yasama dokunulmazlığından faydalanamayacağı savunulmuş ve emsal örnekler dikkate alınmamıştı. Bakanlık da benzer örnekleri göz ardı ederek AYM’ye yapılan başvuruya karşı görüşünde, aynı tezlerle tahliye talebinin reddini istedi.

Alınan hukuksuz kararların ardından tahliye edilmeyen Atalay için 3 baro, 8 Eylül Cuma günü Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması çağrısı yaptı.

‘SEÇMENİN İRADESİNİN DE TUTSAK EDİLDİĞİNİN GÖSTERGESİ’

Ankara Barosu tarafından yapılan çağrıda şu sözlere yer verildi:

“Meslektaşımız Av. Can Atalay milletvekili seçilmesine rağmen halen tutuklu

Tahliye edilmemesi ise sadece onun değil; seçmenin iradesinin de tutsak edildiğinin göstergesi. Hukukun uygulanması çağrımızı daha güçlü duyurmak için tüm meslektaşlarımızı 8 Eylül Cuma günü saat 14.00’te Anayasa Mahkemesi önüne bekliyoruz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu