Gündemden Haberler

Ankara’da Kılıçdaroğlu, YSP ve SEP stantlarına saldırı

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Kızılay Meydanı’nda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeşil Sol Parti (YSP) ve Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) adına açılan seçim stantlarına, Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ı destekleyen faşist gruplar saldırdı. Polis, saldırı düzenleyenler yerine seçim çalışması yapan grupları işkence ile gözaltına aldı.

Cumhurbaşkanı seçimlerinde Sinan Oğan’ı destekleyen faşist bir grup, Kızılay’da YSP, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri ve bağımsız milletvekili adayı olan SEP Genel Başkanı Güneş Gümüş’ün seçim çalışması yaptığı stantlara yönelik provokasyon düzenledi.

OĞAN DESTEKÇİLERİ 3 AYRI STANDA SALDIRDI

Oğan’ın Sakarya Caddesi ve Güvenpark’ta yaptığı mitinglerin öncesi ve sonrasında, söz konusu faşist grup önce Güvenpark’taki YSP standında, ardından da Karanfil Sokak’ta iki ayrı noktada bulunan Kılıçdaroğlu Gönüllüleri standı ile bağımsız milletvekili adayı Güneş Gümüş’ün standına saldırdı. Stantlara saldırı düzenleyen grubun, bozkurt işareti yaparak sloganlar attıkları anlara ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırı nedeniyle olay yerine gelen polis ekipleri, saldırıları düzenleyen grup yerine Karanfil Sokak’ta seçim çalışması yapanları işkenceyle gözaltına aldı. Bu sırada, polis tarafından daha önce de seçim çalışmaları keyfi olarak engellenen Güneş Gümüş’ün standı ise bir kez daha polis saldırısına maruz kaldı.

Polis saldırısında yaralananlar olurken, 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. SEP Genel Başkanı ve Bağımsız Milletvekili Adayı Güneş Gümüş, olaya ilişkin Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Karanfil Sokak’ta seçim bildirisi dağıtırken yine polis saldırısı gerçekleşti. Bir yoldaşımızın kafası yarıldı, 7 yoldaş gözaltına alındı. Görüntülerde Ankara’nın en büyük çetesinin, seçim çalışmamıza yönelik vahşetini görüyorsunuz.”



Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu