Gündemden Haberler

AKP’li ismin şirketine, bakanlıktan 44,3 milyon TL’lik teşvik

AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Melek Eroğlu’nun bir dönem ortağı olduğu, eşi Fuat Eroğlu’na ait şirkete Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 44 milyon 362 bin 89 TL’lik teşvik verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın haziran ayına ilişkin teşvik listesi, Resmi Gazete’de yayımlanmış ve aralarında kamuoyunda “beşli çete” olarak bilinen şirketler arasında yer alan Limak’ın da bulunduğu bin 248 şirkete teşvik listesinde yer almıştı. Patronlara yönelik ayrıcalıklar içeren listede Limak’ın 2 fabrikası için 617 milyon TL’lik teşvik belgesi düzenlenmişti

Toplamda 69,8 milyar TL’lik yatırım teşviki verileceği belirtilirken, açıklanan listeye göre patronlardan KDV alınmayacak, gümrük vergisi istisnası getirilecek, faiz desteği verilecek ve sigorta primlerin işveren hissesi devlet tarafından karşılanacak.

Listede iktidara yakın isim ve şirketler yer alırken, İzmir’deki bir şirket de dikkat çekti. Listeye göre Torbalı’da kurulu bulunan Cemer Kent Ekipmanları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, fabrika modernizasyonu için devletten 44 milyon 362 bin 89 TL değerinde teşvik alacak.

ŞİRKET BİRÇOK AYRICALIKTAN YARARLANACAK

Evrensel’den Eda Aktaş’ın haberine göre şirket, AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Melek Eroğlu’nun eşi Fuat Eroğlu’na ait. Şirketin yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüten Melek Eroğlu, bir dönem ortakları arasında da yer aldı. 

Fuat Eroğlu

İç ve dış mekan çocuk ve yetişkin oyun grupları üreten şirkete; gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, 2 yıllık sigorta primi işveren hissesi desteği, yüzde 50 vergi indirimi ve yüzde 15 oranında yatırıma katkı desteği verilecek.

AKP ADAYLIKLARI

Melek Eroğlu, 2018 yılındaki genel seçimlerde de AKP’nin 2. bölge 5. sıra milletvekili adayı ve 31 Mart yerel seçimlerinde AKP İzmir Konak Belediye Başkan adayı olmuştu.

Yine AKP İzmir’in ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) eski İzmir Şube Başkanı Ömer Cihat Akay da Cemer’de genel müdür yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

İHALE GEÇMİŞİ

Cemer Kent Ekipmanları, tasarım merkezini de devlet desteğiyle kurmuştu. Yine Fuat Eroğlu’na ait olan Parkfit Kent Ekipmanları Sanayi ve Ticaret Şirketi de AKP’li belediyenin oyun grubu ihalesini de almayla gündeme gelmişti. Son olarak 2021 yılında Üsküdar Belediyesi’nin 355 milyon TL’lik “Oyun Grubu ve Kondisyon Aletleri Alım İşi”ni de Eroğlu’nun şirketi almıştı.

Şirket 2019 yılında kriz gerekçesiyle işten çıkarmalarla da gündeme gelmişti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu