Gündemden Haberler

AKP’li belediyenin yurt olarak inşa edilen binayı sattığı ortaya çıktı

Bursa’da Yıldırım Belediyesi’nin, öğrenci yurdu olarak inşa edilen binayı sattığı ortaya çıktı.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte konut kira ve satış fiyatlarında yaşanan artış da yurttaşların barınma sorunu yaşamasına neden olurken, ülke genelinde artan fiyatlardan, öğrenciler de olumsuz etkilendi. Devletin yetersiz yurt kapasitesi nedeniyle öğrencilerin barına sorunu uzun süredir gündemdeki yerini korurken, bir öğrenci yurdunun da rant kurban edildiği ortaya çıktı.

Bursa’da AKP yönetimindeki Yıldırım Belediyesi’nin, öğrenci yurdu olarak projelendirilen ve inşa edilen binayı sattığı öğrenildi.  Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis üyesi Servet Çağıl da belediyeye tepki gösterdi.

‘750 BİN NÜFUSLU İLÇEDE BİR TANE YURT YOK’

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göreAKP’li belediyenin söz konusu yapıyı bir dönem “hasta yakını oteli” olarak düşündüğünü, sonrasında ise öğrenci yurdu olarak projelendirdiğini belirten Çağıl, satılan yurdun önünde açıklama yaptı.

Çağış, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a seslenerek, “Bu binanın 300 metre aşağısında Bursa Teknik Üniversitesi bulunmakta. Üniversiteler açılıyor. Şehir dışından gelen öğrencilerimiz var. Bunların içinde dar gelirli olanları var. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a sormak istiyorum; bu öğrenciler, çocuklarımız nerede kalacak, nerede yatacak, nasıl okuyacak? Sosyal belediyecilik anlayışınız bu mu yoksa ranta kurban etmek mi yurtlarımızı? 750 bin nüfuslu ilçede bir tane yurt yok” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu