Gündemden Haberler

AKP’li belediyenin ihalesinde adresi değişmedi

Ersan Kınık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına “Harcamaların yeniden gözden geçirilmesi ve tasarruf takibinin taviz verilmeden sağlanması gerektiği” yönünde gönderdiği Tasarruf Tedbirleri Genelgesi bir kez daha yerle bir edildi.

AKP’li Eyüpsultan Belediyesi Çanakkale, Edirne ve Bursa tarihi ve kültürel gezi organizasyonu için düzenlediği ihale sonucunda 2,5 milyon TL’lik sözleşmeye imza attı. Üstelik ihaleyi Kızılay Şube Başkanı da olan AKP’li Ayhan Balcı kazandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre İstanbul’da Eyüpsultan Belediyesi, 16 Ağustos’ta “2023 yılı Çanakkale Edirne ve Bursa Tarihi ve Kültürel Gezi Organizasyonu Hizmet Alım İşi” adıyla bir ihale düzenledi. İhaleyi 2 milyon 514 bin 300 TL teklifte bulunan Balcıoğlu Gıda Pazarlama isimli şirket kazandı. Şirket ile belediye arasında 28 Ağustos’ta sözleşme imzalandı.

ADAY OLAMADI İHALELERLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

İhaleyi kazanan şirket tanıdık bir isme ait. Daha önce de AKP’li belediyelerden aldığı milyonlarca liralık ihalelerle gündeme gelen AKP’li Ayhan Balcı’ya ait.

Balcı, 2002 yılında AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı kurucuları arasında yer aldı. 2011 genel seçimlerinde ise AKP’den milletvekili aday adayı oldu ancak seçilemedi. 2016 yılından beri de Kızılay Zeytinburnu Şube Başkanı olarak görev yapıyor.

DEPREM SABAHI İHALEYE GİTMİŞTİ

Ayrıca Kızılay Şube Başkanı olan Balcı’nın, 6 Şubat depreminin yaşandığı günün sabahı İstanbul’da Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği ihaleye katılması da tepkilere neden olmuştu.

93 MİLYON TL’Yİ AŞTI

Ayhan Balcı, Ender Elektronik isimli bir şirketin daha sahibi. Ender Elektronik 2011 yılından bu yana AKP’li belediyelerden toplamda 14 milyon 790 bin liralık ihale alırken Balcıoğlu Gıda isimli şirketin aldığı ihalelerin toplamı ise tam 78 milyon 351 bin TL’yi buldu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu