Gündemden Haberler

AKP’li belediyeden çalışanlarına Erdoğan mitingi dayatması

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Erdoğan’ın mitingi öncesi çalışanlarına mitinge katılım talimatı verdi. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona ise duruma tepki gösterdi ve sendikalara, “Bu suça ortak olmayın” çağrısında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yarın Bursa’ya gidecek ve batarya fabrikasının temel atma töreni öncesi Gemlik’te miting düzenleyecek. Erdoğan’ın mitingi öncesi AKP yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına talimat veren mitinge katılmalarını istedi. 

Evrensel’de yer alan habere göre belediye yönetiminden çalışanlara gönderilen mesajda, zorunlu hizmetler dışındaki tüm personelin mitinge katılması ve gerekli hazırlıkların yapılması istendi. 

‘TALİMAT YÜKSEK MAKAMDAN’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Özkan Rona, duruma tepki göstererek, “Cumhurbaşkanı, 24 Nisan Pazartesi saat 12.30’da Gemlik’te olacakmış. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları teyakkuzda. Pazartesi, belediye, zorunlu hizmetler dışında hizmet üretmeyecek çünkü tüm personel mitinge gidecek. Talimat yüksek makamdan” dedi.

AKP’li belediye başkanı Alinur Aktaş’ “Ne hakla?” diye soran ve Rona, “Siz kim oluyorsunuz da devlet hizmetlerini yürütmekle görevli kamu çalışanlarını siyasi bir mitinge zorluyorsunuz? Devlet memurlarını siyasi mitinglere dolgu malzemesi olarak kullanacağınız emir erleriniz mi sandınız?” sözleriyle tepki gösterdi.

‘SUÇA ORTAK OLMAYIN’ ÇAĞRISI

Rona, sözlerinin devmaında, “Seçim sürecine girmiş ve devletin bütün imkanlarını kullanarak seçim kampanyası yürüten bir hükümetin açılış adı altında meydanlardan güç gösterisi yaptığı mitinglere belediyede çalışan memurları, sözleşmeli personeli, belediye iştiraklerinin çalışanlarını ‘toplu bir şekilde’ mitinge zorlarsanız bu kişilerin memuriyet güvencelerini ortadan kaldırmış olacağınızı siz bilmiyor olabilirsiniz fakat biz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediye emekçilerine seslenen Rona, “Halka hizmet üretmeye devam edin, görevinizin başında olun. Baskılara boyun eğmeyin, Alinur Aktaş’ın devlet memurlarını kapı kuluna dönüştürmesine izin vermeyin, bu faşizme direnin, suça ortak olmayın” çağrısında bulundu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu