Gündemden Haberler

AKP’li belediye, türbe gezisi için 1,3 milyon TL harcadı

AKP yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2,2 milyar TL’yi aşan Hazine borcuna rağmen fahiş harcamalarına devam ederken, türbe ziyaretleri için de 1,3 milyon TL’lik ihale düzenledi.

Türkiye’nin en borçlu belediyesi olan AKP’li Tahir Büyükakın idaresindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 7 Temmuz’da “Anadolu Erenlerinin türbe ziyaretleri” için ihaleye çıktı. Pazarlıkla yapılan ihale kapsamında yalnızca 2 şirketten teklif alındı. Tekliflerden biri geçersiz sayılınca, ihaledeki teklif sayısı teke düştü. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan ihale komisyonu, teklifler üzerinde incelemelerde bulundu. İhale komisyonu, nihai kararını ise 28 Temmuz’da verdi. Komisyonun kararı doğrultusunda belediye, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca 17 Temmuz’da yayımlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nden 11 gün sonra fahiş bir harcama daha gerçekleştirdi. 

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre belediye ile İstanbul merkezli Elitatur Turizm Seyahat isimli şirket arasında 28 Temmuz’da, bir milyon 397 bin 610 TL’lik sözleşme imzalandı. İhale kapsamında gerçekleştirilecek gezilerin, 2 Ağustos’ta başladığı ve 10 Ekim tarihinde tamamlanacağı öğrenildi.

HAZİNE BORCU 2,2 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE

Toplam 18 yıldır AKP’li isimlerin başkanlığını yaptığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine borcu, 31 Temmuz itibarıyla 2 milyar 229 milyon 132 bin TL’ye ulaştı.

Belediyenin Hazine borcunda dönemlere göre yaşanan değişim ise şöyle oldu:

Aralık 2022: 2 milyar 328 milyon TL 

Ocak 2023: 2 milyar 271 milyon TL 

Mart 2023: 2 milyar 157 milyon TL 

Mayıs 2023: 2 milyar 271 milyon TL 

Temmuz 2023: 2 milyar 229 milyon TL 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu