Gündemden Haberler

AKP’li belediye izindeki raporlu işçiyi sebepsiz işten çıkardı

Ayşenur Önal

AKP’li Akdeniz Belediyesi, yıllık izindeki 4 çocuk sahibi temizlik işçisi Mahmut Avcıl’ı gerekçe sunmadan işten attı. Sorulan sorular ise Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak tarafından cevapsız bırakıldı.

Mersin Akdeniz Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Mahmut Avcıl, iddiaya göre yıllık izindeyken ve sağlık raporu olmasına rağmen sebepsiz bir şekilde işten çıkarıldı. Avcıl’a haber verilmeden işinden edilmesini Akdeniz Belediyesi Meclisinin ikinci oturumunda gündeme getiren HDP Meclis üyesi Özgür Çağlar, Gültak’tan yanıt alamadı.

Çağlar, Avcıl’ın yıllık izindeyken hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını ileri sürerek, “Geçtiğimiz pazartesi günü bu işçimiz aranarak iş sözleşmesine son verildiği söylenmiş. Herhangi bir gerekçe ve sebep yok. Bu vatandaşımızın neden çıkarıldığını sormak istiyorum. Ekranlarda sıkça ‘işçilerin alın teriyle oynamayacağım’ diyordunuz. Bir açıklama bekliyor ve istiyoruz sizden” diye sordu.

GÜLTAK SORUYA YANIT VERMEDİ

İşçinin işini geri istediğini belirten Çağlar, aksi halde işçinin hukuki yollara başvuracağını ifade etti. Çağlar, “Hukuki olarak bu işler tam olarak çözülmüyor. Mahkeme sürecinde konu en son belediyeye geliyor ve belediye tazminat vereceğini ama işçiyi işe geri almayacağını söylüyor. Böyle bir mantık işliyor. Biz bu sürecin işletilmemesini istiyoruz. İşçimiz yıllık izindeyken ve sağlık raporu varken çıkarılmış. Bu konu hakkında bilginiz var mı bilmiyorum” diyerek vatandaşın evli ve 4 çocuklu olduğunu ve tek geçim kaynağının bu iş olduğuna dikkat çekti.

Gültak ise Çağlar’ın sorusunu yanıtsız bıraktı.

‘HAKSIZ YERE İŞTEN ÇIKARILDIM VE İŞİME GER DÖNMEK İSTİYORUM’

İşten çıkarılan Mahmut Avcıl ise, “Pazar günü işten çıkışım veriliyor. Bel fıtığımın patlamasından dolayı pazartesi günü hastaneye gidip ameliyat randevusu alacaktım. Öğlen saatlerinde aranıyorum ve işten çıkarıldığımı öğreniyorum. Sağlık raporum da var. Sebebini sorduğumda ise yanıt alamadım. Ortada bir gerekçe yok yani” diyerek, haksız yere işten çıkarıldığını ifade etti.

İşine geri dönmek istediğini ve bunun için arabuluculuk davasını açtığını belirten Avcıl, “Sayın Gültak kimseyi haksız yere çıkarmayacağını her fırsatta dile getiriyordu. Ben haksız yere işten çıkarıldım ve işime ger dönmek istiyorum” diyerek Başkan Gültak!a seslendi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu