Gündemden Haberler

AB liderlerine ‘Üyelikle ilgili olumlu adımlar bekliyoruz’ dedik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki camide kıldığı Cuma Namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tahıl koridoruna ilişkin gelen soruya karşılık Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ağustosta Türkiye’ye geleceğini hatırlatarak yanıt veren Erdoğan, “Anlaşmanın uzatılması konusunda hemfikiriz” dedi.

Erdoğan, devamında, “Birleşmiş Milletler’den de Sayın Guterres, Sayın Putin’e bir mektup da gönderdi. Bu mektupla bizim ve Rusya’nın müşterek gayretleriyle tahıl koridoru çalışmasının uzatılmasını temin ederiz. Böylece az gelişmiş fakir Afrika ülkelerinin problemlerini süratle Sayın Putin’le müşterek kaldığımız gibi devam ederiz” ifadelerini kullandı.

İsveç’in NATO üyeliğine kapı açmasının öncesinde “Önce gelin Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde önünü açın, ondan sonra biz de İsveç’in de önünü açalım” diyen ve Litvanya’daki üçlü görüşme sonrasında da “AB üyeliği konusunda olumlu bir kanaat hakim” açıklamasında bulunan Erdoğan, AB vize serbestisi konusunda da konuştu.

”AB ÜYELİĞİ İÇİN OLUMLU ADIMLAR BEKLİYORUZ’ DEDİK’

Erdoğan, “Şu anda beklentimiz Avrupa Birliği kanadından o beklentilerin cevabını almak. Zira Vilnius’te görüşme yaptığım tüm Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleriyle bunları etraflıca konuştuk, ele aldık. Hepsiyle bu görüşmeleri yaptık ve kendilerinden bu konuda artık 52 yıldır kapıda bekletilen Türkiye’ye yönelik olumlu adımların atılmasını istiyoruz dedik” diye konuştu.

‘YUNANİSTAN İLE ADIMLARI OLUMLU İSTİKAMETTE ATALIM İSTİYORUZ’

Yunanistan ile ilişkilere dair soruya da yanıt veren Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in de seçimden galibiyetle ayrıldığını hatırlatarak, “İki, seçim kazanan lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz. Benim kendilerinden özellikle istediğim en önemli konu başlıkları; bir, Batı Trakya ile ilgili sorunlar. Bunları artık aşalım istedik. Bundan sonra müftülerle ilgili konu, bunları aşalım istedik. Şu anda da özellikle bizim büyükelçilerimizin bu konuda karşılıklı yapacakları görüşmelerle onlar ön hazırlıkları yapacaklar. Dışişleri bakanlarımız ön hazırlıkları yapacaklar. Daha sonra biz liderler olarak bir araya gelerek atılması gereken adımları atacağız” sözlerini kullandı. (DHA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu