Gündemden Haberler

2 ilde IŞİD operasyonu: 33 gözaltı

Mersin ve İstanbul’da radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonlarda 33 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD’e yönelik yaptığı çalışmalarda, terör örgütü adına çatışma bölgelerinde silahlı olarak faaliyette bulunan ve yurt dışında olan örgüt mensuplarıyla irtibatta bulunan 6 şüpheliyi tespit etti.

İHA’nın aktardığına göre bu sabah saatlerinde, belirlenen adreslere şafak baskını düzenlendi ve 5 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda kesici alet, bir telsiz ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. Operasyona çerçevesinde bir şüpheliyi de yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İSTANBUL’DA 28 GÖZALTI

İstanbul’da da IŞİD’e yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Başakşehir, Esenyurt ve Beylikdüzü’nde belirlenen 15 farklı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda, yabancı uyruklu olduğu belirtilen 28 kişi gözaltına alındı. 

DHA’nın aktardığına göre dreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 172 fişek, 100 bin 600 lira, 77 bin 500 dolar ve bin 610 euro ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu