Gündemden Haberler

14 Mayıs LGBT’cilere ders verme günü olacaktır

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yaptığı konuşmada, muhalefeti bir kez daha LGBTİ+’lar üzerinden hedef alarak “14 Mayıs kadına şiddetin yanında olanlara, LGBT’cilere ders verme günü olacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Maraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde “Belpınar ile Mesthüyük Köyleri ve Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek Köyü Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni”nde konuştu.

Konuşmasında muhalefeti belediyecilikte ve deprem bölgesinde yetersizlik iddialarıyla eleştiren Erdoğan, LGBTİ+’lar üzerinden de hedef aldı.

‘CHP’YE 5 TANE KOYUN TESLİM EDEMEZSİNİZ’

Deprem bölgesini kalkındırdıklarını ve İstanbul’u deprem dirençli hale getirmeye başladıklarını öne süren Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Bay Bay Kemal’in milletvekili olduğu İzmir’de bunu yaptık mı? Hadi sen de yap. Yapamazsın. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yeni bir kentsel dönüşümün müjdesini milletimiz ile paylaştık. Bir kısmı yerinde, bir kısmı rezerv alanlarda yürütülecek bir çalışma ile 5 yılda İstanbul’da riskli bina bırakmamayı amaçlıyoruz.

İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman İstanbul’da susuzluk, çamur vardı. Ümraniye çöplüğünün patlaması neticesinde 39 vatandaşımızın ölümü vardı? Kimdi? CHP. Büyükşehirde o vardı, ilçede de o vardı. Biz oraları park bahçe hale getirdik. Bunlara 5 tane koyun teslim edemezsiniz.

‘DEPREM TURİSTLERİ GİBİ FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYE GELMİYORUZ’

Dünyada bu kadar büyük bir afetin ardından bu kadar kısa sürede arama kurtarmadan, enkaz kaldırmaya geçici konutlardan kalıcı konut inşasına kadar böyle bir sürat yoktur. Her yer konteyner kentlerle dayandı döşendi. Deprem bölgesinin her köşesinde yeni konutlarımızın inşaatları hızla yükseliyor.

Biz bazı deprem turistleri gibi fotoğraf çektirmeye gelmiyoruz, biz hem acıları paylaşmaya hem yaraları sarmaya geliyoruz. Acılarını paylaşırken hayatlarını daha iyiye götürecek her şartı kendilerine sağlamaya devam edeceğiz.

‘14 MAYIS LGBT’CİLERE DERS VERME GÜNÜ OLACAK’

AK Parti, MHP, Cumhur İttifakı LGBT’ye karşı mı? Peki CHP, İP, HDP karşı mı? Bunlar LGBT’ci. Bunlar bizim kutsal aile yapımıza karşı. İşte 14 Mayıs bunun için çok önemli. 14 Mayıs kadına şiddetin yanında olanlara, LGBT’cilere ders verme günü olacaktır. İnşallah 14 Mayıs seçimlerinde de milletimizle birlikte zafere ulaştıktan sonra, dehrem şehirlerimizi beraberce ayağa kaldırmayı sürdürecek, Türkiye Yüzyılı’nı beraber inşa edeceğiz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu