Gündemden Haberler

İmamoğlu: İstanbul yolculuğumuz kesindir

Gazetecilerin “Genel başkanlığa aday mısınız?” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, “İstanbul yolculuğumuz kesindir ve çok önemli bir yolculuktur” dedi ve fikirlerini temsil etmeye ve mücadeleye devam edeceğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri’ne katılmak üzere Nevşehir’e gitti. İmamoğlu, Avanos ilçesi Ayhanlar köyündeki Ayhanlar Cemevi’ndeki törene katıldı.

Burada yaptığı açıklamada, “Bu topraklar olmak hepimize ayrı bir derinlik katmalı” diyen İmamoğlu, “Dünyaya örnek bir biçimde insanı sevme, insana saygı duyma konusunda bambaşka manevi hazları bize vermiş olması gerektiğini düşünüyorum. O bakımdan bazen bu tarihe döndüğümde bugünkü çatışmalar, tartışmalar, ayrışmalar, kutuplaştırmalar, insanların hayatına şekil vermeler ya da insanların inancına şekil verme gayretlerini gerçekten üzülerek takip ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘CEMEVLERİNE KARŞI YÜRÜTÜLEN KÖTÜ DÜŞÜNCELERİ AYIPLIYORUM’

Habertürk’ün aktardığına göre kişilerin inançlarına yönelik tartışmaları eleştiren İmamoğlu, “Alevi Bektaşi geleneği ve Alevilik inancı, bu toprakların çok önemli bir kökü ve derinliğidir. Bu bakımdan Alevi vatandaşlarımızın ibadethanesi olan cemevlerine karşı birtakım yürütülen kötü düşünceler ya da ifade etme biçimlerini de ayıplıyorum ve ne yazık ki bazen de utanarak izliyorum” diye konuştu.

İmamoğlu, “Halkımıza, kendi inancını yaşayabileceği ve yaşatabileceği ortamı ona sağlayan bir ülke yönetimiyle buluşacağı bir ortamı sağlamak borcumuzdur” dedi.

GENEL BAŞKANLIK SORUSUNA ‘İSTANBUL’ YANITI

Kentteki ziyaretine devam eden İmamoğlu’na, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) değişim talebini dile getirmesinin ardından gündeme gelen iddialara dair de soru yöneltildi. İmamoğlu, gazetecilerin, “Genel başkanlığa aday mısınız?” sorusuna “Siyaset şu anda hiç anlamlı değil. Zaten bütün açıklamalarımı tane tane net olarak yaptım. İstanbul yolculuğumuz kesindir ve çok önemli bir yolculuktur. Elbette parti içerisinde de düşüncelerimiz var. Bu düşüncelerin karşılığını yerine getirmek partimizi daha iyi bir geleceğe taşımak adına da fikirlerimiz var. Bu fikirlerimizi parti hukukuna, parti ahlakına uygun bir şekilde temsil etmeye ve mücadelesini vermeye devam edeceğim” sözleriyle yanıt verdi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu