Gündemden Haberler

İktidar değişikliği tam bağımsızlığa darbe olur

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimler için “darbe” demesine destek verdi, “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul 2. Bölge birinci sıradan milletvekili adayı olduğu 14 Mayıs seçimleri için “Siyasi darbe girişimi” derken, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdopan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum da “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” ifadelerini kullandı.

Evrensel’in aktardığına göre Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, “Irak ve Suriye’den asker çekilmesi gündeme gelecek yaklaşımlar. Türkiye’nin terörle mücadelesine ilişkin yaklaşımlar. Türkiye’nin terör örgütlerine sistematik yaklaşımlarla ilgili güven veren bir şey yok. Türkiye’nin güvenlik alanlarına sahip çıkmazsanız ‘Bu konuda daha ileri götüreceğiz’ demenin bir karşılığını düşünmüyorum. ‘Türkiye’nin Rusya ilişkilerini değerlendireceğiz’ diye açıklamalar oldu. 2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” diye konuştu.

‘TÜRKİYE, ULUSAL DEMOKRASİ PROGRAMINI HAYATA GEÇİRDİ’

“Bu başarılabilir mi ayrı konu” diyerek sözlerine devam eden Uçum, “Temel devlet doktrinlerinin korunacağına ilişkin güven veren bir yaklaşımları yok. Ekonomik krizlerle mücadele konusunda şimdiye kadar uygulanan modellerden farklı. Türkiye, ulusal demokrasi programını hayata geçirdi, milli ekonomi programını hayata geçiriyor. Krizlerle mücadelede büyüme stratejisine dayalı program” iddiasında bulundu. 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu