Gündemden Haberler

İkinci tur için oy verme işlemi sona erdi

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için siyasi parti liderlerinin birçoğu İstanbul’da oy kullanırken, Kılıçdaroğlu ise oyunu Ankara’da kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 14 Mayıs tarihinde yapılan ilk tur oylamasında çoğunluk sağlayan bir aday çıkmaması üzerine Türkiye, bugün bir kez daha sandık başında. Ülke genelinde saat 08.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemi, saat 17.00 itibarıyla sona erdi.

Seçimde, AKP’li Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ile Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarışırken, kazanan isim Türkiye’nin 13. cumhurbaşkanı belli olacak. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ikinci tur için oy kullanıldı.

Seçmenler 14 Mayıs’ta hangi okulda hangi sandıkta oy kullanıldıysa ikinci turda da yine aynı okul ve sandıkta oy kullandı. 81 ilde 191 bin 885 sandık kurulurken, yurt içindeki 60 milyon 697 bin 843 seçmene, ikinci turda da 18 yaşını doldurmuş 47 bin 523 seçmen daha katıldı.

İLK TUR

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Erdoğan 27 milyon 133 bin 849 oy ile yüzde 49,52’lik orana ulaşırken, 24 milyon 595 bin 178 oy alan Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88’lük oy oranına ulaşmıştı.

TİP GENEL BAŞKANI ERKAN BAŞ VE MİLLETVEKİLLERİ, OYLARINI İSTANDUL’DA KULLANDI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Milletvekilliği sona erecek olan Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da oylarını İstanbul’da kullandı.

Baş, oyunu, eşi ile birlikte Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullandı. Yurttaşların ilgi gösterdiği TİP Genel Başkanı ile birçok kişi fotoğraf çekildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu