Gündemden Haberler

AYM kararı yok sayıldı: Cumartesi Anneleri’ne polis saldırısı

İleri Haber

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği 944. hafta eylemine polis saldırdı.  Saldırıda 25 kişi gözaltına alındı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle yıllarca Galatasaray Meydanı’ndan toplanan Cumartesi Anneleri’nin burada toplanması uzun süre hukuksuz biçimde engellenmişti. Anayasa Mahkemesi (AYM) bu hukuksuz engelleme hakkında “ihlal” kararı vermişti.

Bugün 944. hafta eylemi için yine Galatasaray Meydanı’nda toplanan ailelere AYM’nin ihlal kararına rağmen üçüncü haftada da polis saldırdı.

25 GÖZALTI

Saldırıda 25 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Zübeyde Tepe, Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, Mikail Kırbayır, İkbal Eren Yarıcı, Ali Ocak, Besna Tosun, Ayşe Tepe, Hasan Karakoç, Hüseyin Ocak, Ali Tosun, Gülseren Yoleri, Fırat Akdeniz, Arat Dink, Sevil Turgut, Ümit Efe, Coşkun Üsterci, Veli Saçılık, Nazım Dikbaş, Hatice Korkmaz, Hünkar Yurtsever, Arzu Eriş, Elçin Dayanır, Bilal Yıldız, Taylan Bekin

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu