Gündemden Haberler

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nden AKP’li isme organizasyon ihalesi

Ersan Kınık

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin 3 günlük yurt dışı temas programı organizasyonu ihalesi, 1 milyon 435 bin TL karşılığında eski AKP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Ali Bilir’e verildi.

İstanbul’da AKP yönetimindeki Çekmeköy Belediyesi, 9 Ağustos 2023 tarihinde “Yurt dışı teknik inceleme ve temas programı organizasyonu” adı altında bir ihale düzenledi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre sadece özel olarak davet edilen firmaların teklif verebildiği pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleye 3 firma davet edilirken 2 firma ihaleye teklif verdi. 1 milyon 435 bin TL’lik teklifte bulunan Bilir Turizm ve Danışmanlık A.Ş. ihaleyi alan taraf oldu.

ÖNCE AKP DAHA SONRA İYİ PARTİ

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre şirket, 2002 – 2012 yılları arasında AKP Beykoz İlçe Başkan Yardımcılığı ve Beykoz Belediye Meclis Üyeliği yapan Ali Bilir’e ait. Bilir, 2011 genel seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı, 2014 yılında ise yine AKP’den belediye başkanlığı için aday adayı olmuş ancak aday gösterilmemişti.

Daha sonra AKP’den istifa ederek İyi Parti’ye geçen Ali Bilir, geride bıraktığımız yıl İyi Parti’den de istifa etmişti.

ALDIĞI BİR İHALE RAPORLARA YANSIDI

Şirketin 2020 yılında AKP’li Başakşehir Belediyesi’nden aldığı ihale, CHP’li meclis üyeleri tarafından hazırlanan rapora konu olmuştu. Belediyenin sosyal etkinlikler için düzenlediği organizasyon ihalesine toplamda 4 teklif verilmiş ancak ihale komisyonu tekliflerden 3’ünü geçersiz sayarak ihaleyi Bilir’in şirketine vermişti. Bilir’in şirketi bu ihaleyi, diğer firmalardan 2 milyon TL yüksek teklifte bulunmasına rağmen kazanmıştı.

9 SENEDE 225 MİLYON TL’LİK İHALE ALDI

Ali Bilir’in AKP’li belediyeler ve kamu kurumlarından aldığı ihalelerle dikkat çekiyor. Bilir’in şirketi 2014’ten bu yana 114 ayrı ihale alırken bu ihalelerin toplam bedeli 225 milyon TL’yi geçti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu