Gündemden Haberler

AKP’li belediye, bir oteli aylık bin liraya 29 yıllığına kiraya verdi

Ordu’da Vona isimli bir otel, belediye iştiraki olan ve Yönetim Kurulu Başkanı AKP’li belediye başkanın danışmanı olan ORKENT’e aylık bin TL karşılığı 29 yıllığına kiraya verildi. 

Ordu’nun Perşembe ilçesinde bulunan, 1986 yılında hizmete açılan, yaklaşık 5,5 dönümlük bir arazi üzerinde kurulu olan ve bir süredir kullanılamaz halde olan Otel Vona, AKP yönetimindeki Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım ve işletmesinin yapılması koşuluyla KDV hariç aylık bin TL bedelle 29 yıllığına kiralandı.

Belediyenin plan bütçe komisyonunun son toplantısında alınan kararla, mülkiyeti belediye bünyesinde bulunan ve atıl durumdaki Otel Vona, belediyenin iştiraki firması olan ORKENT’e verildi.

‘OTELİN BİN TL’YE KİRAYA VERİLMESİ KAMU ZARARIDIR’

BirGün’den Onur Durmuş’un haberine göre alınan karara meclis toplantısında tepki gösterdiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sami Torun, “Ordu’nun değerlerinin belediye şirketlerine peşkeş çekilmesine her zaman karşıyız. Ordu tarihinde yeri olan Vona Otel’in ORKENT’e bin TL gibi bir rakamla kiraya verilmesi doğrudan kamu zararıdır. Belediye şirketleri Ordu esnafına zarar veriyor. ORKENT, kafe işletmeciliği, müteahhitlik, Perşembe Plajı işletmeciliğinden sonra şimdi de otel işine giriyor. Ordu’da kentsel dönüşüme destek olması amacıyla kurulan bu şirket, kentte esnafa rakip bir şirket haline gelmiştir” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı, ORKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen ise konuya ilişkin açıklamasında, “Oraya 60-70 milyonluk bir yatırım yapılacak ve yap-işlet-devret şeklinde uygulanacak. 29 yıllığına ORKENT faaliyet yürütecek” dedi. Şen, kira ücretine ilişkin soruya “Onu plan bütçe komisyonuna soracaksınız” sözleriyle yanıt verdi.

İhaleyi alan ORKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen, aynı zamanda Belediye Başkanı Hilmi Güler’in danışmanı olarak görev yapıyor.

KOMİSYON BAŞKANI BİLGİ VERMEDİ

Otelin bin TL’ye kiralandığını doğrulayan Ordu Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin İnanır ise olayla ilgili bilgi vermekten kaçınırken “Raporlar yayınlandığında detaylara ulaşırsınız” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu