Gündemden Haberler

Boş depodan 2 seçmen çıktı

Ersan Kınık

14 Mayıs seçimlerinin öncesinde seçmen bilgi kağıtlarının muhtarlıklar tarafından dağıtılmaya başlamasıyla birlikte, sahte seçmen kayıtları da ortaya çıkmaya başladı.

İstanbul’un Bağcılar ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki 2004 sokakta bulunan bir aile apartmanın bodrum katındaki deposunda sahte seçmen kayıtlarına rastlandı. Deponun da sahibi olan ve aynı apartmanda yaşayan M.C. isimli yurttaş, adresine gelen seçmen bilgi kağıtlarını kontrol edince deposunda sahte seçmenlerin kaydedildiğini fark etti.

15 YILLIK DEPODAN SEÇMEN KAYDI ÇIKTI

M.C. konuya ilişkin olarak Bağcılar İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Deposunda kayıtlı olarak kişilerin 2018 yılından beri kayıtlı olduğu bilgisiyle karşılaşan M.C. İleri Haber’e yaptığı açıklamada, “Böyle bir durum mümkün değil. 2019 yılındaki seçimlerde bu adrese herhangi bir seçmen bilgi kağıdı gelmedi. Ayrıca 4 ay önce bu depo için kendi adıma su ve elektrik aboneliği yaptırdığımda da adreste kimse gözükmüyordu” dedi.

Apartmanın 1998 yılında inşa edildiğini ve 1999 yılından beri ailesiyle birlikte aynı apartmanda yaşadığını dile getiren M.C. şunları söyledi:

“Bu bina 1998 yılında inşa edildi. O zamandan beri aile boyu bu apartmanda yaşıyoruz. Farklı seçmenlerin gözüktüğü bahse konu bodrum katını ise 15 yıldır depo olarak kullanıyoruz. Muhtarlığa gidip durumu bildirdiğimde ise farklı bir adreste de benzer durumun yaşandığı ve 2 ayrı kişinin bir daireye kaydedildiğini öğrendim.

İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek konuya ilişkin bildirimde bulundum ve kayıt sildirme talebiyle dilekçe yazdım. Müdürlükte bana bu adreste 2018 yılından beri bu kişilerin oturduğu söylendi ama böyle bir şey mümkün değil. 2019 yılında da seçimler yapıldı. Bu kişiler bu adreste yaşıyor olsaydı o dönemde de seçmen kağıtları gelirdi.

Muhalefet partilerinden talebim ise bu konunun üzerine düşmeleri ve varsa başka dairelerdeki sahte seçmenleri de tespit ederek sandık güvenliğini sağlamalarıdır.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu