Teknoloji/Bilim

Elon Musk’tan bir şok karar daha: Cevap veremedi, Twitter’ın Spaces özelliğini tamamen kapattı

Elon Musk, platformdan yasaklanan gazetecilerin de dahil olduğu bir grup sohbetine katıldıktan sonra Twitter, Spaces grubu ses özelliğini, en azından geçici olarak geri çekti.

Bu olaydan hemen önce, Elon Musk’ın özel jetini takip etmek için halka açık verileri kullanmasından dolayı Twitter’dan yasaklanan ElonJet Twitter hesabıyla ilgili daha önceki bir haberi aktaran birkaç önde gelen gazetecinin hesabı da askıya alınmıştı.

Görünene göre Twitter, yasaklanan kullanıcıların Twitter Spaces’a katılmalarına ve diğer üyelerle sohbet etmelerine izin veren garip bir özelliğe sahip ve yasaklanan hesaplardan bazıları katılmayı tercih etti. BuzzFeed muhabiri Katie Notopoulos dün akşam bir grup sohbeti başlattı ve aralarında Washington Post’tan Drew Harwell ve Mashable’dan Matt Binder‘ın da bulunduğu Twitter tarafından hesapları askıya alınan bir grup gazeteci ve ElonJet Twitter hesabının sahibi ve kendi kişisel hesabını da askıya alan Jack Sweeney bu sohbete katıldı.

Sohbete katılan en önemli isim ise tabii ki Elon Musk idi. Musk, sadece özel jetinin gerçek zamanlı konum verilerini paylaşanları değil, haber yapanları da eleştirmeye devam etti. Görüşme, YouTube da dahil olmak üzere çevrimiçi olarak çeşitli mecralarda bulunabiliyor.

Musk, bazı tutarsızlıkları nedeniyle gazeteciler tarafından baskı altına alındıktan sonra, sohbetten aniden ayrıldı ve kısa bir süre sonra Spaces özelliği sorun vermeye başladı.

Bu yazı yayına hazırlanırken yeni bir Spaces sohbeti başlatmak veya mevcut bir sohbete katılmak mümkün değildi. Spaces’te neler olup bittiğini merak eden bir Twitter kullanıcısına yanıt olarak Musk, “eski bir hatayı düzelttiğini” ve yarın tekrar çalışması başlamasının beklendiğini söyledi.

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu