Teknoloji/Bilim

Apple, Alternatif Uygulama Mağazalarına İzin Verecek

Apple, Bloomberg‘in haberine göre, Avrupa Birliği (AB)’ndeki mevzuat değişiklikleri nedeniyle iPhone ve iPad’lerde üçüncü alternatif uygulama mağazalarına izin verecek bir proje üzerinde çalışmaya başlamış durumda. Bunun Apple için yıllardır süren bir geleneğin bozulması anlamına gelmesi dikkat çekiyor. Malum, şirket bu konuda oldukça kapalı bir tablo çiziyordu. Öte yandan, şimdilik bu özellik yalnızca AB’de (ve ilgili ülkelerde) kullanılabilecek.

Apple, iOS’ta üçüncü taraf uygulama mağazalarına izin vererek AB mevzuatına uymaya karar verse de uygulama geliştiricileri Apple’ın tartışmalı yüzde 30’luk ücretlerini atlayamayabilir. Apple, iOS’ta dışarıdan yükleme olsa bile bir ücret almayı planlıyor. Yine de kullanıcılar için Apple cihazları ve hizmetleri şu an olduğundan çok daha açık olacak. Ek olarak Apple, doğrulama gibi güvenlik gereksinimlerini uygulamaya devam edecek. Bu, Şirket kullanıcıların App Store dışındaki uygulamalara erişmesine izin verirken aynı şekilde güvenliği sağlayacak.

Apple’ın AB kurallarına uymak için 6 Mart 2024’e kadar süresi var ancak şirket son teslim tarihinden önce daha açık bir App Store getirmeyi umuyor. Şirketin iOS 17’deki değişikliklerini 2023’te görmeye başlayacağız.

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu